Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Το χρήμα θα πρέπει να παράγεται από την πολιτεία (κράτος)


Το χρήμα θα πρέπει να παράγεται από την πολιτεία (κράτος) και να μοιράζεται στους πολίτες. Δηλαδή το κράτος θα πρέπει να είναι εργοδότης στους πολίτες και να τυπώνει χρήμα για να τους πληρώνει. Με αυτό τον τρόπο εξαλείφεται η ανεργία, διότι εργασία υπάρχει συνέχεια, όσο υπάρχουν άνθρωποι. Αν υπάρχει και χρήμα για να την ενεργοποιήσει, τότε υπάρχει και ανάπτυξη.

Για παράδειγμα, στην πόλη υπάρχουν φθορές. Τυπώνεται χρήμα και πληρώνονται άνθρωποι να τις επιδιορθώσουν. Στην πόλη υπάρχουν σκουπίδια. Πάλι τυπώνεται χρήμα και πληρώνονται άνθρωποι για να τα καθαρίσουν. Στην πόλη δεν υπάρχει διαχείριση ανακυκλώσιμων απορριμάτων. Τυπώνεται χρήμα και πληρώνονται άνθρωποι για να κατασκευάσουν τη διαχείριση απορριμάτων. Με αυτό τον τρόπο, όσο υπάρχει ανθρώπινη ανάγκη, όσο υπάρχει περιθώριο για βελτίωση και όσο υπάρχουν άνθρωποι θα παράγεται νέο χρήμα και θα ενεργοποιεί τον άνθρωπο. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει ανάπτυξη και πολλές θέσεις εργασίας.

Για την ακρίβεια μπορούν να δημιουργηθούν άπειρες θέσεις εργασίας και να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας από το πρόσωπο της γης.
Θα ρωτήσει κάποιος: Μήπως με αυτόν τον τρόπο παράγεται πληθωρισμός, δηλαδή αρχίσει το χρήμα να χάνει την αξία του και να αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων;

Η απάντηση είναι όχι. Πληθωρισμός υπάρχει όταν αυξήσουμε τον μισθό του ίδιου ανθρώπου για την ίδια εργασία. Δηλαδή, όταν διπλασιάσουμε σε όλους το μισθό για την ίδια εργασία που κάνουν, τότε είναι λογικό να αυξηθούν οι τιμές των αγαθών και να μειωθεί η πραγματική δύναμη των χρημάτων που έχουμε.

Αν όμως δεν αυξήσουμε το μισθό του ίδιου ατόμου, αλλά δώσουμε μισθό σε περισσότερα άτομα, τότε δεν θα ανέβουν οι τιμές των αγαθών γιατί δεν θα μεταβληθεί η αγοραστική δύναμη του μεμονωμένου ατόμου πέρα από τα προηγούμενα όρια.

Έχουμε για παράδειγμα δύο ανθρώπους, έναν εργαζόμενο και έναν άνεργο. Αν παίρνει μισθό 1.000 Ευρώ ο εργαζόμενος, τότε δεν θα αλλάξει η αγοραστική του δύναμη αν αρχίσει να εργάζεται και ο άνεργος και πάρει 1.000 Ευρώ μισθό και αυτός. Άρα δεν πρόκειται να ανέβουν και οι τιμές.

Αν ο εργαζόμενος πάρει αύξηση στο μισθό του και συνολικά παίρνει 2.000 Ευρώ, ενώ ο άνεργος παραμένει χωρίς δουλειά, τότε είναι πιθανό να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων, γιατί αυξήθηκε η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου. Τότε έχουμε πληθωρισμό.

Συμπερασματικά, όταν υπάρχουν ανισότητες μεγάλες στα εισοδήματα των ατόμων είτε όταν αυξάνονται τα εισοδήματα όλων των ατόμων, τότε έχουμε και αύξηση του πληθωρισμού, δηλαδή αύξηση των τιμών στα προϊόντα.

Επίσης τα παραπάνω δείχνουν ότι  [η εξάλειψη της ανεργίας δεν αυξάνει τις τιμές των προϊόντων.]

Όταν όλοι αμείβονται με παρόμοιους μισθούς, τότε δεν αυξάνεται ο πληθωρισμός.
 

 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ..!!!