Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Γιατί υπάρχει ανεργία στην εποχή μας και γιατί δεν υπάρχει χρήμα;





Φαίνεται οξύμωρο να υπάρχει ανεργία και ακατανόητο να μην υπάρχει άφθονο χρήμα για να εργαστούν όλοι. Και όμως όλα ξεκινάνε από το γεγονός ότι το χρήμα δεν παράγεται από την πολιτεία (κράτος), αλλά παράγεται από τις τράπεζες.

Οι τράπεζες (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Τράπεζα της Αμερικής, Τράπεζα της Γερμανίας) παράγουν χρήμα και έπειτα το δίνουν στα κράτη. Τα κράτη της γης έχουν κάνει το παράλογο. Έχουν εκχωρήσει στις τράπεζες το προνόμιο να παράγουν χρήμα.

Όμως η τράπεζα δεν παράγει χρήμα για το καλό της κοινωνίας! Η τράπεζα παράγει χρήμα μόνο για το κέρδος της!

Άρα γιατί να παράγει χρήμα για να δουλεύουν όλοι; Δεν έχει κανένα λόγο! Γιατί να παράγει χρήμα για να έχουμε ανάπτυξη; Δεν έχει κανένα λόγο!

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προσωπική της κερδοφορία. Και πώς θα την πετύχει αυτή; Παράγοντας λιγότερο χρήμα από αυτό που χρειάζεται. Άρα κρατώντας τον κόσμο διαρκώς χρεωμένο σε δάνεια, δηλαδή σκλαβωμένο σε αυτήν.

Επίσης και μόνο από το γεγονός ότι η τράπεζα τυπώνει χρήμα, σημαίνει ότι όλα τα κράτη είναι εξαρτημένα από τις τράπεζες για την ανάπτυξή τους.

Με τη στρατηγική της κερδοφορίας για τους λίγους, δηλαδή τις τράπεζες, τις πετρελαϊκές εταιρίες, τις εταιρίες όπλων, τα καρτέλ των εταιριών τροφίμων κτλ, αυξάνεται η ανισότητα στην αγοραστική δύναμη των ανθρώπων. Άρα οι πλούσιοι αυξάνουν τον πληθωρισμό και οι φτωχοί δεν μπορούν να ακολουθήσουν και να αγοράσουν τα βασικά προϊόντα.

Τραγική συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η απόγνωση του κόσμου και η διαφυγή σε πιο ακραίες λύσεις όπως είναι τα φασιστικά και τα εθνικιστικά κόμματα. Τελική συνέπεια μέχρι στιγμής δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και μία μόνιμη αίσθηση ξενοφοβίας.

Επομένως γίνεται φανερό ότι η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει και να διαχειρίζεται την παραγωγή του χρήματος το δημοκρατικά διοικούμενο κράτος (πολιτεία), γιατί μόνο αυτό θα μπορουσε να το κάνει με ανθρωπισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ..!!!